Snelle kerstpudding

Kerstpudding
  • Zoet
  • Aantal personen: 8
  • kaneel , brandy , amandelen , cranberry
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

125 g zachte boter
50 g bloem
2 eieren
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
125 g vers broodkruim
80 ml melk
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
75 g gedroogde cranberry’s
30 g geschaafte amandelen
60 ml brandy (brandewijn)
bramen en poedersuiker
 Extra: 2 ronde cakevormen, ingevet, grote ovenschaal

 

BEREIDING

Meng boter en bloem in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt het geheel stevig door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng opnieuw. Schep het mengsel in 2 cakevormen. Zet de vormen in een diepe ovenschaal en schenk er kokend water bij tot halverwege de vormen. Zet in een op 175ºC voorverwarmde oven en bak ca 1½ uur tot de pudding stevig is. Serveer versierd met bramen en poedersuiker.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Tagliatelle met chilipompoen en ricotta
Recepten
Kippensoep met orzo en pesto
voor 4 personen • 30 min bereidingstijd
Recepten
Stoofpotje van venkel, kikkererwten en garnalen
Recepten
Venusschelpen met bloodymarysaus
Recepten
Pilav met bloemkool, kikkererwten en gepocheerd ei
Recepten
Tongschar met gember en Chinese groenten
Recepten
Pittig broodje bal
Recepten
Tramezzini - Italiaanse sandwiches
Italiaanse versie van de clubsandwich in het klein.