Snelle kerstpudding

Kerstpudding
  • Zoet
  • Aantal personen: 8
  • kaneel , brandy , amandelen , cranberry
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

125 g zachte boter
50 g bloem
2 eieren
100 g rietsuiker
1 tl kaneel
125 g vers broodkruim
80 ml melk
75 g sultanarozijnen
75 g rozijnen
75 g gedroogde cranberry’s
30 g geschaafte amandelen
60 ml brandy (brandewijn)
bramen en poedersuiker
 Extra: 2 ronde cakevormen, ingevet, grote ovenschaal

 

BEREIDING

Meng boter en bloem in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en klopt het geheel stevig door. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng opnieuw. Schep het mengsel in 2 cakevormen. Zet de vormen in een diepe ovenschaal en schenk er kokend water bij tot halverwege de vormen. Zet in een op 175ºC voorverwarmde oven en bak ca 1½ uur tot de pudding stevig is. Serveer versierd met bramen en poedersuiker.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Steak Tartare
Recepten
Boeuf à la bourguignonne
Recepten
Huîtres gratinées
Recepten
Langoustines met pernod-boter en dragon
Recepten
Spinaziesalade met gemarineerde groente
Recepten
Gegrilde visspiesjes
Recepten
Zalm met gestoomde groente
Recepten
Groentesalade met biefstuk