Scones

Scones
  • Zoet
  • Aantal personen: 4
  • bakpoeder , bloem , aardbeienjam
  • Vegetarisch
  • Best snel (20 tot 40 min)
  • Zonnig & zomers

Ingrediënten

450 g bloem, gezeefd
1,5 tl bakpoeder
110 g suiker
80 g koude boter, in blokjes
250 ml volle melk, plus extra
aardbeienjam
clotted cream of crème fraîche
 Extra: ronde uitsteekvorm (Ø 5-6 cm), bakpapier

 

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en de suiker. Voeg de boter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot fijne kruimels. Verwarm de melk tot lauwwarm. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en schenk er de melk in. Meng de ingrediënten snel met een pollepel. Vorm een bal van het deeg en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dikke lap van 2 cm dikte. Steek er met de vorm ca 12 deegrondjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een beetje melk. Bak de scones in het midden van de oven in ca 20 min gaar en licht goudbruin. Serveer met aardbeienjam en clotted cream of crème fraîche.

 

Fotografie: Edouard Sicot - Bewerking receptuur: Tal Maes
 
 
Meer Recepten...
Recepten
Steak Tartare
Recepten
Boeuf à la bourguignonne
Recepten
Huîtres gratinées
Recepten
Langoustines met pernod-boter en dragon
Recepten
Spinaziesalade met gemarineerde groente
Recepten
Gegrilde visspiesjes
Recepten
Zalm met gestoomde groente
Recepten
Groentesalade met biefstuk