Sardines in venkel-koriandervinaigrette

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

16 superverse sardines (of ansjovis)
1 rode ui
1 venkel
1 teen knoflook
1 el roze peperkorrels
1 el korianderzaad
1 limoen
tabasco
olijfolie

Extra: vershoudfolie, mandoline of dunschiller

BEREIDING
Maak de sardines schoon en verwijder de graat (of laat je visboer dit doen). Spoel de sardines schoon onder de koude kraan. Dep de sardines droog en knip de filets los van elkaar. Pel en halveer de ui, snij beide helften in ragfijne plakjes. Snij de venkel in vieren (bewaar het groen) en schaaf de stukken met een mandoline of dunschiller in heel  dunne linten. Snij de gepelde knoflook in vieren.

Leg de sardinefilets naast elkaar in een schaal en verdeel de ui, venkel en knoflook erover. Kneus de roze peperkorrels en de korianderzaadjes, strooi ze over de sardines. Pers de limoen uit en meng 4 druppels tabasco door het sap. Schenk het sap over de sardines en strooi er nog wat fleur de sel of zout en het fijngeknipt venkelgroen over. Druppel een flinke scheut olijfolie over de vis. Dek de schaal af met vershoudfolie. Laat de smaken minstens 1 uur intrekken. Verwijder voor het serveren de stukken knoflook.

Fotografie Jean-Claude Amiel - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO