Salade met rivierkreeftjes, appel en knolselderij

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

½ kleine knolselderij, geschild, in dunne plakken
3 Granny Smith appels, geschild, in parten, klokhuis verwijderd
4 lente-uitjes, in ringen
6 el olijfolie
sap van 1 citroen
8 plakjes parmaham
2 handjes rucola
blaadjes van 6 takjes basilicum, grof gehakt
400 g rivierkreeftjes zonder schaal
zout
versgemalen peper

eventueel: pitten van ½ granaatappel

BEREIDING
Snij de plakken knolselderij en appelpartjes in luciferdunne repen (julienne). Meng ze met de lente-ui, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Bak in een beetje olie de plakjes parmaham krokant. Laat afkoelen en breek ze in stukken. Meng rucola, basilicum en rivierkreeftjes door de salade. Verdeel over acht borden. Verdeel de stukjes ham en evt granaatappelpitten erover.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO