Salade met gegrilde courgette, edamame en feta

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

150 g edamame (sojabonen)
8 citroenen, in dunne plakjes
4 courgettes, in lange dunne plakken
1 tl Dijon-mosterd
1 el wittewijnazijn
3 el olijfolie
200 g feta, verkruimeld
bosje munt, alleen de blaadjes

Extra: grillpan

BEREIDING
Blancheer de edamame in kokend water, schep ze eruit en spoel ze af onder koud water. Laat uitlekken. Blancheer in hetzelfde water de citroenplakjes, laat goed uitlekken. Grill de courgettes in een goed hete pan zonder olie (zie tip) aan beide zijden zacht en goud (dit zul je in beetjes moeten doen). Verzamel de courgetteplakjes op een bord en strooi er telkens zout en peper over.

Grill ook de citroenschijfjes aan beide kanten goudkleurig. Meng de mosterd met de azijn en zout en peper. Voeg langzaam de olie toe. Verdeel de bonen, courgettes, feta en citroen over vier borden, druppel de dressing erover en versier met muntblaadjes.

receptbewerking: Tal Maes fotografie: Gareth Morgans / BBC
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO