Salade met broccoli en quinoa

Geschikt voor 2 personen

Afkomstig uit het kookboek Healing Meals van Kyra de Vreeze.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

50 g quinoa
1 kleine stronk broccoli
2 handen postelein of spinazie
1 kleine rode ui
partjes en sap van 1 grapefruit
zeezout naar smaak

Voor de dressing
2 el tahini zonder zout
4 el water
2 tl rijststroop
2 tl tamari
1/2 tot 1 tl zeezout

extra: stoommandje (kan ook met een vergiet)

BEREIDING
Week quinoa een nacht in lauwwarm water met een snufje zout*. Giet en spoel de quinoa af en laat uitlekken. Doe de quinoa in een pan met water en kook gedurende 8-10 minuten. Giet het water dat eventueel nog in de pan zit af en laat nog even staan met deksel op de pan.

Snij de broccoli in kleine roosjes en de ui in ringen. Leg de broccoli en ui in een stoommandje en zet deze op een pan met een bodem water. Doe de deksel op de pan en stoom gedurende 3-4 minuten tot de broccoli een heldergroene kleur heeft. Haal de groente uit het stoommandje en laat afkoelen. Doe de afgekoelde quinoa, broccoli en ui in een grote schaal met de partjes en het sap van de grapefruit.

Mix de ingredienten voor de dressing met de staafmixer of blender tot een romige substantie. Giet de dressing over de salade en schep door elkaar. Voeg de postelein of spinazie toe en serveer.

* Je kunt het weken van de quinoa ook overslaan of verkorten tot een half uur. De quinoa 2 tot 3 dagen laten weken maakt hem nog voedzamer!

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO