Salade de lentilles

Geschikt voor 8 personen

Een heerlijke linzensalade die perfect past bij confit de canard.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 kleine winterpeen
1/2 bleekselderij
1 prei
2 sjalotten, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
3 el olijfolie
300 gr linzen uit Puy
150 ml witte wijn
ca 500 ml warme (kippen)bouillon
1 bos bladpeterselie, gehakt
peper en zout uit de molen

VOORBEREIDING (30 min)
Schil de peen en maak alle groenten verder schoon. Snij alles in blokjes van een halve bij een halve cm (brunoise). Verhit de olie in een wijde pan. Voeg de groenten toe en de linzen en roerbak ze to de hitte er goed in zit (zoals bij risotto). Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot de linzen beetgaar zijn.Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

BEREIDING (5 min)
Verwarm de linzensalade in de magnetron. Hak de peterselie, schep erdoor en serveer.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO