Salade de lentilles

Geschikt voor 8 personen

Een heerlijke linzensalade die perfect past bij confit de canard.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

1 kleine winterpeen
1/2 bleekselderij
1 prei
2 sjalotten, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
3 el olijfolie
300 gr linzen uit Puy
150 ml witte wijn
ca 500 ml warme (kippen)bouillon
1 bos bladpeterselie, gehakt
peper en zout uit de molen

VOORBEREIDING (30 min)
Schil de peen en maak alle groenten verder schoon. Snij alles in blokjes van een halve bij een halve cm (brunoise). Verhit de olie in een wijde pan. Voeg de groenten toe en de linzen en roerbak ze to de hitte er goed in zit (zoals bij risotto). Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot de linzen beetgaar zijn.Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

BEREIDING (5 min)
Verwarm de linzensalade in de magnetron. Hak de peterselie, schep erdoor en serveer.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO