Romige knolselderijsoep met waterkers en little gem

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

750 ml groentebouillon
250 g schone knolselderij, klein gesneden
125 ml crème fraîche
1 el mosterd
1 kropje little gem, fijngesneden
75 g waterkers, gewassen, dikke stelen verwijderd

BEREIDING
Breng de bouillon met de knolselderij aan de kook. Kook 20 min. Voeg de crème fraîche en mosterd toe en kook nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Voeg ⅔ van de little gem en de waterkers toe, bewaar de rest om te garneren. Breng de soep opnieuw aan de kook. Haal hem van het vuur en pureer hem met de staafmixer of in de blender. Verdeel over vier diepe borden, garneer met de rest van de little gem en waterkers. Lekker met sesam-grissini.

Styling Eddy Frings – Foodstyling & receptuur Yolanda van der Jagt – Fotografie Petra Steenkamer
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO