Romige knoflooksoep

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 bol knoflook
1 kruimige aardappel
20 g roomboter
1 l groentebouillon
125 ml slagroom
3 eidooiers
zout en versgemalen peper
3 el pastis
10 halfgedroogde tomaatjes, in reepjes
2 lente-uien, in ringetjes
2 takjes bladpeterselie

Extra: staafmixer

BEREIDING
Pel de knoflook en hak de tenen grof. Schil de aardappel en snij in stukken. Smelt de boter in een (soep)pan en fruit hierin de knoflook op laag vuur. Voeg als de knoflook begint te kleuren de aardappel en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 20 min zachtjes koken. Klop de eidooiers los in een kom en schenk er een scheut warme bouillon bij. Klop goed tot een homogeen mengsel. Roer de dooiers dan met de slagroom door de bouillon in de pan.

Warm nog even door en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met pastis, zout en peper. Meng tomaat, lente-ui en peterselie. Verdeel dit in bergjes over 4 diepe borden. Schep (aan tafel) de knoflooksoep voorzichtig rond de garnering.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO