Romige boerenkool met pastinaaklinten

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

4 middelgrote pastinaken
50 g boter
1 el zonnebloemolie
300 g boerenkool, in reepjes
200 ml slagroom
(versgeraspte) nootmuskaat

BEREIDING
Schil de pastinaak dun en schaaf dan met een dunschiller (of kaasschaaf) linten van de pastinaak. Verhit de helft van de boter met de olie in een grote koekenpan (goed heet, de pastinaak moet meteen kleuren in de pan). Roerbak de pastinaaklinten – indien nodig in porties – in 4-5 min op hoog vuur bruin en zacht. Schep de pastinaak op een bord met een laag keukenpapier erop. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan. Roerbak de boerenkool 2 min op hoog vuur.

Voeg 1-2 el water toe en roerbak nog 5-7 min tot de boerenkool gaar en het vocht verdampt is. Voeg zonodig tussentijds meer water toe. Schep de pastinaaklinten voorzichtig door de boerenkool en schenk de slagroom in de pan. Warm de groenten nog even door en breng op smaak met nootmuskaat, zout en flink wat peper.

Fotografie: Imsyndo/Brett Stevens - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO