Romige aspergetaart met sinaasappel

Romige aspergetaart met sinaasappel
  • Lunch
  • Aantal personen: 4
  • bladerdeeg , groene asperges , sinaasappel , crème fraîche
  • Vegetarisch
  • Best snel (20 tot 40 min)
  • Zonnig & zomers

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
400 g kleine, groene asperges, onderkant verwijderd
rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel
partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)
1 ei
4 el crème fraîche
zout, peper
olijfolie
gemalen pepers

 

BEREIDING

Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50x20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe.
Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.
TIP
Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Courgettekoekjes met salsa
Recepten
Lamskoteletjes met tuinbonen-linzensalade
In dit recept worden de grijze vliesjes van de tuinbonen verwijderd. Als je de licht bittere smaak van de vliesjes juist lekker vindt, laat je ze gewoon zitten.
Recepten
Pittige zoetzure aubergine met sushirijst
Recepten
Salade met makreelsashimi en yuzudressing
Recepten
Spaanse Samfaina
Recepten
Marokkaanse tajine met gamba's en venkel
Recepten
Franse coq-au-vin
Recepten
Groene smoothie
Supergroen, supergezond. Bladgroenten, zoals spinazie, bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen, en zuiveren het lichaam van gifstoffen. Hoewel deze smoothie groenten bevat, is de smaak door de ananas en sinaasappel toch fris zoet.