Rogvleugel met sauce vierge

Geschikt voor 6 personen

Pak je BBQ en maak deze heerlijke rogvleugel uit Julius Jaspers' BBQ bijbel.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

150 ml olijfolie
1 citroen, sap en rasp
150 g kerstomaat, ontzaad en in vieren
1 teen knoflook, geperst
8 takjes dragon, alleen blaadjes, fijngesneden
6 takjes basilicum, alleen blaadjes, fijngesneden
2 bosuien, fijngesneden
1,4 kilo rogvleugel
(zee)zout en peper
extra olijfolie

De sauce vierge, letterlijk de maagdelijke saus, is een klassieker die in de jaren 1980 populair is gemaakt door de geweldige Franse chef Michel Guérard, ten tijde van zijn cuisine minceur, ofwel de magere keuken. Geen boter, geen room, maar een goede scheut kraakheldere olijfolie.

RECEPT
Meng met een garde de olijfolie met het citroensap tot een lobbig mengsel. Voeg tomaat, knoflook, dragon, basilicum en bosui toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken minimaal een uur intrekken en proef.

Smeer de rogvleugels in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Gril twee keer 4 minuten op een barbecue van 220 graden en controleer of de vis gaar is. Serveer met de sauce vierge.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO