Roggebrood op z'n Zweeds

Geschikt voor 2 personen

Oftewel: gravad lax smörgås, zoals de Zweden het noemen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1/2 komkommer, in linten
200 g gravad lax (visboer), in smalle repen
4 sneeën roggebrood

Voor de mosterdsaus
1 el milde mosterd
1/2 el dijonmosterd
1 tl suiker
1 el wittewijnazijn
3 el olijfolie
1/2 el dille, fijngesneden

Extra: kleine keukenmachine

BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de mosterdsaus in een kleine keukenmachine en meng goed. Meng ook de dille erdoor. Verdeel de linten komkommer en gravad lax over het brood en besprenkel met de saus.

Fotografie Imsynso/Andy Seymour, receptuur Janine Ratcliffe, bewerking Lieke Sniekers
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO