Roggebrood op z'n Zweeds

Geschikt voor 2 personen

Oftewel: gravad lax smörgås, zoals de Zweden het noemen.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

1/2 komkommer, in linten
200 g gravad lax (visboer), in smalle repen
4 sneeën roggebrood

Voor de mosterdsaus
1 el milde mosterd
1/2 el dijonmosterd
1 tl suiker
1 el wittewijnazijn
3 el olijfolie
1/2 el dille, fijngesneden

Extra: kleine keukenmachine

BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de mosterdsaus in een kleine keukenmachine en meng goed. Meng ook de dille erdoor. Verdeel de linten komkommer en gravad lax over het brood en besprenkel met de saus.

Fotografie Imsynso/Andy Seymour, receptuur Janine Ratcliffe, bewerking Lieke Sniekers
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO