Rodekool met appel en walnoten

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Courgettes gevuld met lasagne
Citroenkip uit de oven met freekehsalade
Spiegeleitje speciaal
Gerookte geitenkaas met tomatenjam van Black Smoke

Ingrediënten

25 g boter
1 rode kool, in reepjes
1 appel, geraspt
1 laurierblad
3 kruidnagels
100 ml (cider)azijn
25 g lichte basterdsuiker
handvol walnoten, geroosterd en in stukjes

BEREIDING
Smelt de boter in een hapjespan. Schep de koolreepjes om met de appelrasp, laurier en kruidnagels. Blijf omscheppen tot de kool slinkt. Schenk de azijn
erbij en laat vrijwel verdampen. Strooi de suiker over de kool en blijf roeren tot de suiker is opgelost – pas op voor aanbranden. Strooi er vlak voor serveren de walnoten over.

VOORBEREIDEN
Tevoren maken en invriezen kan, maar laat de kool wel goed ontdooien en verwarm dan voorzichtig in pan of magnetron.

fotografie: Myles New / Imsyndo - bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Courgettes gevuld met lasagne
Citroenkip uit de oven met freekehsalade
Spiegeleitje speciaal
Gerookte geitenkaas met tomatenjam van Black Smoke
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO