Rodekool met appel en walnoten

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Amerikaanse slag: pumpkin pie
Gouden pepernoten met licor 43 en witte chocolade
Geroosterde radicchio van Nigella Lawson
Spruitjes met ingelegde citroen en granaatappel van Nigella Lawson

Ingrediënten

25 g boter
1 rode kool, in reepjes
1 appel, geraspt
1 laurierblad
3 kruidnagels
100 ml (cider)azijn
25 g lichte basterdsuiker
handvol walnoten, geroosterd en in stukjes

BEREIDING
Smelt de boter in een hapjespan. Schep de koolreepjes om met de appelrasp, laurier en kruidnagels. Blijf omscheppen tot de kool slinkt. Schenk de azijn
erbij en laat vrijwel verdampen. Strooi de suiker over de kool en blijf roeren tot de suiker is opgelost – pas op voor aanbranden. Strooi er vlak voor serveren de walnoten over.

VOORBEREIDEN
Tevoren maken en invriezen kan, maar laat de kool wel goed ontdooien en verwarm dan voorzichtig in pan of magnetron.

fotografie: Myles New / Imsyndo - bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Amerikaanse slag: pumpkin pie
Gouden pepernoten met licor 43 en witte chocolade
Geroosterde radicchio van Nigella Lawson
Spruitjes met ingelegde citroen en granaatappel van Nigella Lawson
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO