Rode mul met gember-papajasalade

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 kleine papaja’s (of niet te rijpe mango’s)
1 chilipepertje
1 stukje gemberwortel, geschild
sap van 2 limoenen
peper en zout uit de molen
4 el olijfolie + extra om te bakken
18 kleine filets van rode mul
200 ml melk
100 g bloem

Extra: plasticfolie

BEREIDING
Schil de papaja’s en schep de zwarte pitjes eruit. Rasp het vruchtvlees grof of snijd het heel fijn. Verwijder de pitjes van het pepertje en hak het fijn. Rasp de gember boven een kom en meng het pepertje en de papaya erdoor. Voeg het limoensap, de olijfolie en wat zout en peper toe. Schep goed om, dek de kom af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Schenk vlak voor serveren de melk in een diep bord, strooi de bloem op een plat bord. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de visfiletjes eerst door de melk, wentel ze dan door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak de vis 3 min op de huid. Strooi er op het laatst een beetje zout en peper over en serveer direct met de papajasalade erbij.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO