Rode mul met chermoula

Geschikt voor 4 personen

Chermoula (spreek uit: tsar milah) is een Arabische marinade die veel gebruikt wordt bij visgerechten.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

8 hele mullen (rouget), schoongemaakt en geschubd

Voor de chermoula (spreek uit: tsar milah)
1 plukje saffraan
3 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
3 geroosterde paprika’s, in blokjes
bosje koriander, gehakt
bosje munt, gehakt
bosje bladpeterselie, gehakt
sap van 1 citroen
2 tl geroosterde komijnzaadjes, grof gemalen in een vijzel
peper en zout uit de molen
olijfolie

BEREIDING
Verwarm de oven op 180ºC. Week voor de chermoula de saffraan in 3 el warm water. Schep alle overige ingrediënten door elkaar. Roer op het laatst de geweekte saffraandraadjes met het vocht erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg de vis in een braadslee, giet de helft van de chermoula erover en zet 7 min in de hete oven. Schep als de vis gaar is de andere helft van de saus erover en serveer met brood en een groene salade.

FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING ANNEMIEK PAARLBERG RECEPTUUR EN FOODSTYLING YVETTE VAN BOVEN
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO