Rigatoni met aubergine, ricotta en basilicum

Geschikt voor 4 personen

Heerlijk vegetarisch pastagerecht.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 grote aubergines, in plakjes van 1 cm
olijfolie
400 g rigatoni
250 g ricotta, in stukjes
handvol basilicumblaadjes, gekneusd
zout, versgemalen peper
evt Parmezaanse kaas, bij het serveren

Extra: platte ovenschaal

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 210ºC. Besmeer de aubergineplakjes aan beide kanten met wat olijfolie, leg ze in een ovenschaal en bak ze in ong 30 min in de oven zacht en goudgeel. Kook de rigatoni beetgaar, giet af en besprenkel met olijfolie. Schep voorzichtig de aubergine, ricotta en basilicum door de pasta. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct, evt met Parmezaanse kaas.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO