Full English Breakfast

Geschikt voor 4 personen

Culinair journalist Mara Grimm onderzocht in haar nieuwe boek 'Ontbijt' de geschiedenis van het ontbijt. Wij mochten drie recepten delen, waaronder dit Full English Breakfast.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

4 varkensworstjes
16 plakken mooie bacon
4 dikke plakken bloedworst, of twee bloedworstjes die je later halveert
2 grote tomaten, gehalveerd
8 eieren
1 blik baked beans
400 gr kastanjechampignons
8 stukken toast
steak sauce
olie
boter

BEREIDING
Om alles tegelijk klaar te krijgen is de volgorde van bereiding belangrijk. Bak eerst de worstjes, vervolgens de bacon, daarna de bloedworst en tot slot de tomaten. Je kunt alles bakken door wat plantaardige olie in een pan te verhitten. De worstjes hebben 10-15 minuten nodig, de bacon 5-6 minuten. De tomaten kun je bakken zodra je de bacon in de pan hebt gedaan. Bak ondertussen de eieren en de bloedworst, verwarm de bonen en sauteer de paddenstoelen in wat boter en olie. De toast maak je op het allerlaatste moment. Leg de eieren in het midden en omring ze met de worstjes, de bacon, de bloedworst, de tomaat en de paddenstoelen. Serveer met steak sauce.

Uit kookboek Ontbijt

Maragrimm

Wat kost dat? €25,-
Waar? Uitgeverij Carrera

Zo maak je de meest krokante bacon >

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO