Quiche met pancetta, tijm en gerookte paprika

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

3 eieren
150 ml volle melk
250 ml crème fraîche
200 g magere spekreepjes of pancetta
100 g (kastanje)champignons, in plakjes
100 g geraspte kaas

Voor het deeg
200 g bloem
1 eigeel
1 tl verse tijmblaadjes
1 1/2 tl gerookte paprikapoeder (pimenton)
100 g ijskoude boter

Extra: vijzel, ingevette taartvorm van 24 cm ø, bakpapier, steunvulling (bakknikkers, droge peulvruchten, etc)

BEREIDING
Verwarm de oven tot 190°C. Maak een quichebodem zoals hier is beschreven. Bak het deeg blind voor, verwijder na 20 min het bakpapier en de steunvulling. Laat de deegbodem onafgedekt nog 5 min drogen in de oven.

Neem de vorm uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Snij het overhangende, nog warme deeg netjes weg met een kartelmes. Klop in een kom de eieren los met de melk en de crème fraîche. Bak de spekreepjes met de champignons bruin in een droge koekenpan. Schep de spekjes en champignons met een schuimspaan bij het eimengsel.

Voeg de kaas toe en roer alles goed door. Schenk het mengsel op de voorgebakken deegbodem. Bak de quiche in 40 min af, tot het ei net gestold is. Laat iets afkoelen, haal de quiche dan uit de vorm. Serveer warm, in punten.

Fotografie: David Munns, bewerking recept: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO