Pompoen-perencake

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

150 g pompoen (bijv sucrine du Berry)
2 peren
120 g gezouten roomboter
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
100 g bruine basterdsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
100 ml clementine- of mandarijnsap

extra: cakevorm

BEREIDING
Schil de pompoen en rasp het vruchtvlees. Schil de peren en snij in stukjes. Verwarm de oven voor op 180ºc. Smelt de boter. Klop de eieren met de vanillesuiker en basterdsuiker en zeef er het zelfrijzend bakmeel doorheen. Kneed het deeg tot het soepel is en voeg het clementinesap toe. Meng er de pompoen en peer doorheen. Vet een cakevorm in. Schep het deeg erin en zet 40 min in de oven. 

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO