Pittige wortelsoep met kokos en gember

Geschikt voor 5 personen

Een recept uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Yolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

3 el olijfolie
3 fijn gesnipperde uien
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
500 g geschilde wortel
2 gele paprika's
1 stengel citroengras, geplet
2 tenen fijngehakte knoflook
2 el geraspte verse gember
1 fijngehakte rode peper zonder zaad
400 ml kokosmelk
3 el verse koriander, grof gesneden

extra:
staafmixer of blender

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de uien op laag vuur. Voeg de bleekselderij toe en bak even mee. Snijd de wortels en paprika in kleine stukjes. Voeg de wortel, paprika, citroengras, knoflook, gember, rode peper en kokosmelk toe. Voeg de 500 ml water aan de soep toe. 

Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook de soep in dertig minuten op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer in de blender. Wil je een gladde, fluweelzachte soep, wrijf de soep dan na het pureren door een zeef. Laat de soep eventueel afkoelen. Schep de soep in kommen en strooi de koriander erover.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO