Pittige chips van boerenkool

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

500 gr boerenkoolbladeren, niet al te groot
1 el olijfolie
1 tl pikant paprikapoeder of chilipeper

Extra: slaqcentrifuge, bakplaat bekleed  met bakpapier

BEREIDING 
Verwarm de oven tot 140°C. Verwijder bij de koolbladen de stelen en snij de harde nerven eruit. Was de kool en droog de bladen in een slacentrifuge. Meng in een kom de kool met de olie, wat zout en het paprikapoeder of de chilipeper. Let erop dat de kool goed met de olie is bedekt. Verdeel de kool in een enkele laag over de bakplaat (rooster de kool eventueel in twee porties).

Rooster de kool in het midden van de oven ca 15 min of tot de kool krokant is. Hou de chips in de gaten, want ze verbranden snel. Neem uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi eventueel nog met wat zout en dien op. De chips zijn kort na het roosteren het lekkerst.

Receptuur Tal Maes - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight -  met dank aan slagerij Chateaubriand.nl en Fjalar Goud
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO