Pilav met bloemkool, kikkererwten en gepocheerd ei

Geschikt voor 2 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

75 g basmatirijst
2 uien, fijngesneden
150 g bloemkool, in kleine roosjes
1 el currypasta
blikje kikkererwten van 200 g, uitgelekt
2 verse eieren
een handje koriander, grof gesneden

BEREIDING
Kook de rijst gaar. Bak de ui in 2 tl olie in ca 10 min bruin. Haal uit de pan en doe de bloemkool erin met nog wat olie. Verhit 1 min. Voeg de currypasta toe en verhit nog 3 min. Voeg 100 ml water toe, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat zachtjes koken, totdat de bloemkool gaar is en roer regelmatig. Voeg halverwege de uien toe. Haal de deksel van de pan en verwarm totdat het vocht verdampt is. Voeg de kikkererwten toe en verhit totdat het mengsel door en door heet is.  Pocheer in de tussentijd de eieren, totdat het eiwit gaar is en de dooier nog loopt. Meng de rijst door het bloemkoolmengsel en strooi er wat koriander over. Serveer met het ei.

Fotografie: Imsyndo/David Munns - bewerking recept: Lieke Sniekers
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO