Pikant ingemaakte aubergines

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

250 g heel kleine, slanke aubergines (Turkse of Marokkaanse winkel)
grof zeezout
50 g kleine pepertjes (bijv rawits of piri piri)
inmaakazijn
1 grote jam- of weckpot of 2 kleine

BEREIDING
Breng 1½ l kokend water aan de kook met 1 el zeezout. Snijd de aubergientjes in de lengte doormidden en blancheer ze 1 min in het kokende water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een schone theedoek uitlekken. Doe hetzelfde met de pepertjes. Rangschik de aubergines en pepertjes mooi in de pot en vul tot de rand met de azijn.

Sluit de pot en maak hem na minimaal een maand pas open. Serveer de ingemaakte groenten bij koude vis of blank vlees.

Fotografie Michaël Roulier – Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO