Pastinaak-koolraapschotel

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 koolraap (ca 600 g), in stukken
500 g pastinaak, in stukken
50 g boter
4 el golden syrup (of schenkstroop/honing)
2 eieren, losgeklopt
200 g vers broodkruim
1 el olijfolie
2 takjes tijm, alleen de blaadjes

Extra: pureestamper

BEREIDING
Kook de koolraap 3 min in ruim kokend water, voeg dan de pastinaak toe en kook de groenten in 10-15 min gaar. Laat uitlekken en stamp de groente met de helft van de boter tot puree. Mix de siroop, de eieren en driekwart van het broodkruim erdoor. Breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Meng de rest van het broodkruim met de olie, wat zout, peper en de tijm.

Strooi het mengsel over de puree en verdeel de resterende boter er in vlokjes overheen. Verwarm 1 uur voor serveren de oven tot 200ºC. Bak de ovenschotel 40 min tot het broodkruim krokant is. Lekker op tijd klaar? Bereid het gerecht tot de laatste stap voor en zet de ovenschaal afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Laat wel tijdig voor het afbakken op kamertemperatuur komen.

fotografie: Myles New / Imsyndo - bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO