Pancake soufflé met rood fruit

Geschikt voor 8 personen

Ben jij, net als wij, helemaal gek op pancakes én op soufflés? Dan is deze pancake soufflé met rood fruit echt iets voor jou. Het recept komt uit het boek Pannenkoeken & Crêpes.

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan

Ingrediënten

40 g halfgezouten boter
4 eieren
125 g suiker
180 g bloem
1 tl kaneelpoeder
300 ml volle melk
125 g gemengd rood fruit

Garnering
150 ml slagroom
15 g suiker
100 g rood fruit
50 g walnoten, in stukjes
ahornsiroop of vloeibare honing

Ronde lage bakvorm (24 cm)

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 210 ⁰C. Doe de boter in de bakvorm en laat deze 3 minuten smelten in de oven. Klop de eieren met de suiker los. Voeg de bloem en het kaneelpoeder toe. Giet er onder voortdurend roeren de melk in kleine hoeveelheden tegelijk bij.

Leg het rode fruit in de bakvorm en giet het beslag erop. Zet de vorm 30 minuten in de oven.

Rooster de walnoten 5 minuten in een koekenpan zonder vet.

Klop de slagroom met een elektrische mixer op een gemiddelde snelheid in ongeveer 5 minuten stijf, waarbij je de suiker in kleine hoeveelheden tegelijk toevoegt.

Bestrijk het midden van de pancake met de slagroom. Verdeel daarover het rode fruit en de walnoten. Bedek tot slot met ahornsiroop of met honing.

Uit: Pannenkoeken & crêpes
Auteur: Christelle Huet-Gomez|
Uitgever: Becht

pannenkoeken-crepes-boek

€9,95 via Bol.com > 

Probeer ook eens dit klassieke recept voor crêpes>

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO