Pakketjes van roodbaars of poon

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

6 kleine roodbaarzen of 6 grauwe ponen
6 grote bladen snijbiet, of evt spinazie
olijfolie
250 g kerstomaatjes
2 citroenen
peper en zout uit de molen

Extra:
aluminiumfolie/bakpapier

BEREIDING
Vraag aan de visboer de vis schoon te maken, de graat te verwijderen en de kop eraf te snijden – het staartje mag eraan blijven.

Scheur 6 lange stukken aluminiumfolie af en vouw ze dubbel, voor extra stevigheid. Was de snijbiet en verwijder de dikke nerven. Leg op elk stuk folie een blad en druppel er een beetje olijfolie over.

Leg de vis erop, met rondom wat tomaatjes. Snijd de citroenen in heel dunne plakjes en verdeel ze over de vis. Bestrooi met zout en peper. Vouw de pakketjes dicht – knijp het folie aan de bovenkant stevig samen – en bak de vis 20-25 min in een op 210°C verwarmde oven. Geef er basmatirijst bij.

STOMEN
Bijna alle vissoorten zijn als een pakketje te bereiden in de oven. Stomen kan ook, in de stoomoven of met behulp van een stoommandje of stoomapparaat. Gebruik bij stomen geen aluminiumfolie maar bakpapier.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO