Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst

Geschikt voor 0 personen

Net zo romig als de echte variant.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

2 tl extra vergine olijfolie 
1 middelgrote sjalot, gesnipperd
150 g kastanjechampignons, in plakken
2 tenen knoflook
0,25 l kippenbouillon
60 g ongeklopte slagroom 
1 bloemkool, in roosjes
Zout
Zwarte peper
75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 tl fijngehakte peterselie

Extra: 
Blender

BEREIDING:
1. Doe de bloemkoolroosjes in de blender en vul aan met drie kopjes water. Maal fijn tot de bloemkool de grootte van rijstkorrels heeft, indien nodig in twee delen. Laat de bloemkool uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenrol. Zet opzij om verder te drogen. 

2. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui zo'n drie minuten tot hij glazig is. Voeg de champignons toe en bak ze vijf minuten tot ze zacht worden. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een minuut langer.

3. Schenk de kippenbouillon en de slagroom in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat een minuut sidderen.

4. Roer de bloemkoolrijst door de pan en breng op smaak met zout en peper. Kook al roerend tot het geheel zacht wordt en het grootste deel van het vocht is opgenomen, tot zeven minuten lang. 

5. Haal de pan van het voer en roer 2/3 van de Parmezaanse kaas er doorheen. Serveer met de resterende Parmezaan en peterselie.

Recept via Delish.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO