Orecchiette met broccoli, spekjes en rozijnen

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

300 g broccoliroosjes
2 uien, in dunne ringen
200 g gerookt spek, in heel dunne reepjes
1 Spaans pepertje, zaadjes verwijderd, klein gesneden
6 el olijfolie
400 g orecchiette
peper

Extra: sauteerpan/hapjespan

BEREIDING
Blancheer de broccoli in 1 min. Bak ui, spek, pepertje en broccoli in 1 el olijfolie op laag vuur 4-5 min tot de broccoli zacht is. Voeg de rozijnen toe. Kook de pasta beetgaar en giet af, schep door het spek-groentemengsel, voeg de rest van de olie erdoor en meng alles goed. Breng op smaak met peper en serveer direct.

VARIATIE: Vervang voor een lichtere variant het spek door 200 g gerookte kipfilet, in stukjes gesneden. Schep ze door de gare pasta en laat ze even mee warmen in de pasta.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO