Moules frites

Geschikt voor 4 personen

Mosselen met friet, een populair gerecht om te eten in België en Noord-Frankrijk. Maar waarom zou je het niet bereiden in je eigen huis op Nederlandse bodem.

gerelateerd
Koolraap in zoutkorst met oude Texelse geitenkaas en bessensaus
Courgetti met zelfgemaakte groene pesto en cherrytomaten
Courgetti met kip, feta en dille
Frisse courgettisalade

Ingrediënten

1 klontje boter (25 g)
2 prei, in ringen
½ bleekselderij, fijngehakt
1 winterpeen, in plakjes
2 tenen knoflook, gehakt
1 ui, gesnipperd
1 handje bladpeterselie, fijngehakt
1 glas (250 ml) witte wijn of witbier
3 el crème fraîche
2 kg schoongemaakte mosselen
1 kg (oven)frieten
Belgische mayonaise

BEREIDING
Smelt de boter in een flinke pan en fruit er alle groenten, behalve de peterselie, 3 min in aan tot ze zacht zijn. Bestrooi met zout en peper en de peterselie. Schenk de wijn erop en laat aan de kook komen. Voeg de mosselen toe, doe het deksel op de pan en laat ca 4 min zachtjes koken. Schud de pan tussentijds goed heen en weer (deksel vasthouden!). Maak intussen frieten in de oven of maak ze zelf. Lekker met een groene sla.

gerelateerd
Koolraap in zoutkorst met oude Texelse geitenkaas en bessensaus
Courgetti met zelfgemaakte groene pesto en cherrytomaten
Courgetti met kip, feta en dille
Frisse courgettisalade
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO