Moules frites

Geschikt voor 4 personen

Mosselen met friet, een populair gerecht om te eten in België en Noord-Frankrijk. Maar waarom zou je het niet bereiden in je eigen huis op Nederlandse bodem.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

1 klontje boter (25 g)
2 prei, in ringen
½ bleekselderij, fijngehakt
1 winterpeen, in plakjes
2 tenen knoflook, gehakt
1 ui, gesnipperd
1 handje bladpeterselie, fijngehakt
1 glas (250 ml) witte wijn of witbier
3 el crème fraîche
2 kg schoongemaakte mosselen
1 kg (oven)frieten
Belgische mayonaise

BEREIDING
Smelt de boter in een flinke pan en fruit er alle groenten, behalve de peterselie, 3 min in aan tot ze zacht zijn. Bestrooi met zout en peper en de peterselie. Schenk de wijn erop en laat aan de kook komen. Voeg de mosselen toe, doe het deksel op de pan en laat ca 4 min zachtjes koken. Schud de pan tussentijds goed heen en weer (deksel vasthouden!). Maak intussen frieten in de oven of maak ze zelf. Lekker met een groene sla.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO