Moules frites

Geschikt voor 4 personen

Mosselen met friet, een populair gerecht om te eten in België en Noord-Frankrijk. Maar waarom zou je het niet bereiden in je eigen huis op Nederlandse bodem.

gerelateerd
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Tempeh saté met Indonesische pindasaus

Ingrediënten

1 klontje boter (25 g)
2 prei, in ringen
½ bleekselderij, fijngehakt
1 winterpeen, in plakjes
2 tenen knoflook, gehakt
1 ui, gesnipperd
1 handje bladpeterselie, fijngehakt
1 glas (250 ml) witte wijn of witbier
3 el crème fraîche
2 kg schoongemaakte mosselen
1 kg (oven)frieten
Belgische mayonaise

BEREIDING
Smelt de boter in een flinke pan en fruit er alle groenten, behalve de peterselie, 3 min in aan tot ze zacht zijn. Bestrooi met zout en peper en de peterselie. Schenk de wijn erop en laat aan de kook komen. Voeg de mosselen toe, doe het deksel op de pan en laat ca 4 min zachtjes koken. Schud de pan tussentijds goed heen en weer (deksel vasthouden!). Maak intussen frieten in de oven of maak ze zelf. Lekker met een groene sla.

gerelateerd
Venkelsoep mét slagroom van Simon Hopkinson
Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Pastinaaksoep met appelcider en kastanje-tijmpesto
Tempeh saté met Indonesische pindasaus
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO