Mosselen in Japans bier

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Banketstaaf met amandelspijs
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue

Ingrediënten

olie
2 kg mosselen (panklaar), gewassen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 el geraspte gember
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
½ rood pepertje, zaadjes verwijderd, in reepjes
1 flesje Japans bier (toko)
4 el Japanse sojasaus
2 el fijngehakte koriander

BEREIDING
Fruit in een ruime pan ui, gember, paprika en pepertje 2 min in hete olie. Voeg de mosselen en het bier toe. Dek af en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat afgedekt kort zachtjes koken tot de schelpen open zijn. Voeg sojasaus en koriander toe. Lekker met brood of een kommetje rijst.
 
 

gerelateerd
Banketstaaf met amandelspijs
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO