Moelleux au Chocolat

Geschikt voor 4 personen

Samen met Chocolaterie Van Soest maakten we deze kookvideo. Hoe maak je moelleux au chocolat? We delen het (video)recept!

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

2 eieren

2 eidooiers

60 g suiker

120 g pure chocolade (70%) en wat extra stukjes als vulling

90 g gesmolten boter

40 g gezeefde bloem

Muffinvorm (metaal of siliconen)

 

BEREIDING

- Smelt de chocolade voorzichtig met de boter.

- Klop de suiker, eieren en eidooiers op tot een wit romig mengsel.

- Voeg het eimengsel toe en spatel daarna de bloem erdoor.

- Vet de vormen in met boter

- Vul de vormen met het chocoladebeslag

- Duw wat extra stukjes chocolade in het midden van de vorm

- Bak gedurende 9 minuten, afhankelijk van de grootte, op 180 graden Celsius

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO