Millionaire’s shortbread met kokos, honing en cacao

Geschikt voor 10 personen

het recept voor deze millionaire’s shortbread met kokos, honing en cacao komt uit hét ultieme chocolade boek Chocaddict met 150 recepten vol verleiding. 

gerelateerd
Glutenvrije banoffeetaart met chocola
Pittige knoflookramen
Pancake soufflé met rood fruit
Fajita's

Ingrediënten

200 g zachte boter
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
200 g bloem
3 eetlepels bitter cacaopoeder
3 eetlepels geraspte kokos
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 g)
75 g suiker
2 eetlepels milde vloeibare honing
75 g boter
200 g pure chocolade
Benodigdheden
Bakvorm

BEREIDING

1 Verwarm de oven voor op 190 °C (stand 6). Meng in
een schaal de boter, de suiker en de vanillesuiker, voeg
vervolgens de bloem, het cacaopoeder en de geraspte
kokos toe. Kneed de ingrediënten goed door elkaar tot
een soepel deeg.
2 Bekleed een metalen bakvorm met bakpapier en leg
het deeg er in. Spreid het met de handen goed uit,
prik er gaatjes in met een vork en bak het deeg
gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
3 Meng in een pan de gecondenseerde melk met de
suiker, de honing en de boter. Breng het geheel aan
de kook, draai het vuur laag en blijf roeren totdat het
mengsel een kleurtje krijgt en dik wordt. Spreid dit uit
over de eerder gebakken bodem en laat afkoelen in
de koelkast.
4 Smelt de chocolade ‘au bain-marie’ (zie uitleg van
deze techniek op blz. 18) en spreid het uit over het
gebak. Laat de chocolade hard worden in de koelkast
gedurende 1 tot 2 uur.
5 Snijd het gebak in blokjes.

Hotspots! 22x ontbijten, lunchen of dineren in de Pijp!

Cover Choc Addict - klrein - HR-1
isbn 978 94 014 3874 2  
www.lannoo.be
Hier koop je hem
gerelateerd
Glutenvrije banoffeetaart met chocola
Pittige knoflookramen
Pancake soufflé met rood fruit
Fajita's
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO