Marokkaanse bloemkoolsoep met amandelen

Geschikt voor 4 personen

Maaltijdsoep: lekker vullend en fijn in de winter. Maak een extra grote pan en vries een deel van de soep in.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 grote bloemkool 
2 el olijfolie 
1/2tl gemalen koriander
1/2tl gemalen komijn
1/2tl kaneel
2 el harissa
1 liter warme groentebouillon
50 g geroosterd amandelschaafsel

BEREIDING
Snij 1 grote bloemkool in kleine roosjes. Verhit in een grote pan 2 el olijfolie samen met 1/2tl gemalen koriander, 1/2tl gemalen komijn, 1/2tl kaneel en 2 el 
harissa, en bak het specerijenmengsel 2 min op matig vuur. Voeg de bloemkool, 1 liter warme groentebouillon en 50 g geroosterd amandelschaafsel toe. Dek de pan af en laat 20 min zacht koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zouten peper. Schep de soep in kommen en strooi er nog wat extra geroosterd amandelschaafsel over. Serveer met extra harissa.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO