Makreelfilets met paprika en komkommer

Geschikt voor 4 personen

Met zo'n heerlijk visje als makreel kun je meer dan je denkt! Marineer je makreelfilets bijvoorbeeld met paprikapoeder en serveer met komkommer.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

8 makreelfilets
75 g roomboter
1 el scherp paprikapoeder
zeezout
limoen

Voor de komkommersalade:
1 grote (liefst biologische) komkommer, in dunne plakjes
zout
1 el suiker
1 el dragonazijn

BEREIDING
Smelt de boter en roer het paprikapoeder en zout erdoor. Smeer de makreelfilets ermee in en laat ca 30 min marineren. Bestrooi de plakjes komkommer met 2 el zout, laat 15 min intrekken, druk het vocht eruit en spoel af. Meng vervolgens met 2 tl zout, 1 el suiker en de azijn. Laat intrekken. Grill de makreelfilets onder een hete grill (of op de barbecue) en serveer met de komkommer.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO