Madras-vis met raita van bietjes

Geschikt voor 2 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

300 gram stevige witvis, in 2 of 4 gelijke stukken
1 el indiase madrascurrypasta
1 el olie
voor de raita
2 gekookte bietjes
4 el griekse yoghurt
1 el fijngehakte koriander
1/2 teen knoflook, fijngehakt
1 tl olie
2 tl mosterdzaad
400 g jonge bladspinazie

BEREIDING
Wrijf de visfilets rondom in met de currypasta. Bak of grill de visfilets in een pan met antiaanbaklaag en evt wat olie in 6-8 min op halfhoog vuur gaar. Draai het vuur lager als de kruidenpasta te snel donker kleurt. Snij de bieten in piepkleine blokjes. Meng ze met de yoghurt, koriander, knoflook en peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een pan en rooster het mosterdzaad heel kort. Doe zodra er zaadjes openspringen de spinazie erbij en roerbak tot het blad geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie en vis over de borden. Schep er een dot raita op.

Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO