Linzensoep met lamsvlees en spinazie

Geschikt voor 4 personen

 
 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

400 g lamspoulet
olijfolie
1 uitje
1 teen knoflook
1/2 tl rode peper
1 tl gemalen komijn
1/2 tl kurkuma
1 literblik linzen
1 bouillonblokje
300 g spinazie
1 klein blikje maïskorrels

BEREIDING
Bak het vlees in een ruime pan in olijfolie aan. Snipper de ui en hak de knoflook. Doe beide met de rode peper, komijn en kurkuma bij het vlees. laat even zachtjes koken. Doe er de goed afgespoelde linzen, 1 liter water en het bouillonblokje bij. Laat de soep een half uur zachtjes koken. Was de spinazie en snij fijn. voeg de spinazie en de maïs aan de soep toe. Laat nog eens 5 min zachtjes koken. voeg eventueel zout en extra rode peper toe. serveer met lekker brood.

Fotografie: Willem Groeneveld - Receptuur Manfred Meeuwig - Styling Marjolein Vonk
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO