Linzensalade met groene groente

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

200 g Du Puy-linzen
1 liter groentebouillon
150 g (ontdooide) edamame (sojaboontjes, Japanse toko)
200 g bimi
150 g sugarsnaps
1 rode peper, in ringetjes
Voor de dressing
2 el sesamolie
sap van 1 citroen
1 teen knoflook, fijngehakt
2-3 el Japanse sojasaus
3 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
1 el vloeibare honing

BEREIDING
Kook de linzen in de bouillon in 15 min beetgaar. Laat uitlekken in een zeef. Blancheer intussen de bimi, sojaboontjes en sugarsnaps in 2 min beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet. Dep de groenten in een schone theedoek droog. Doe de linzen met de groenten in een slakom. Klop een dressing van alle ingrediënten met wat peper en zout. Schenk de dressing bij de salade en strooi er de peperringetjes over. Schep alles voorzichtig om.

Fotografie Philip Webb/Imsyndo - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO