Linzen met tomaten, pesto en sprouts

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

500 g du Puy-linzen
4 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
3 tenen knoflook
1 l gepelde tomaten met sap (of gezeefde tomaten)
¼-½ bosje selderij
1 el pesto
1-2 zakje(s) gemengde kiemgroenten

BEREIDING
Week de linzen 30 min (hoeft niet per se). Verhit de olie, bak eerst de ui, dan de knoflook goudgeel. Voeg de (uitgelekte) linzen toe en roer die op hoog vuur door het mengsel tot ze glanzen. Voeg tomaten met sap toe, breng aan de kook, voeg de gehakte selderij toe en laat op zacht vuur afgedekt 25 min garen. Haal de pan van het vuur, roer pesto en kiemgroenten erdoor, voeg eventueel zout toe en serveer. Lekker met zilvervliesrijst en in witte wijn gepocheerde prei.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO