Lenteminestrone

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

4 kleine, jonge artisjokken (evt uit blik)
4 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 stengels bleekselderij, fijngehakt
100 g aardappel, geschild en in blokjes
1 gedroogd pepertje
50 g groene aspergestips, in stukjes
300 g verse tuinbonen, gedopt
300 g verse doperwten, gedopt
zout en peper
1 l groentebouillon
sap en geraspte schil van 1 citroen
1 bosje dragon, grof gehakt
3 takjes verse munt, blaadjes grof gehakt

BEREIDING
Maak de artisjokken schoon, verwijder de donkergroene bladeren en knip de taaie bovenkant van de overgebleven bladeren. Schil de steel om vezels te verwijderen. Snij de artisjokken in vieren en verwijder indien nodig het ‘hooi’ met een theelepel. Beprenkel evt met wat citroensap. Verhit de olie in een grote pan en fruit zachtjes knoflook, bleekselderij, aardappel en artisjok glazig. Verkruimel het pepertje boven de pan. Schep de helft van de overige groenten en de kippenbouillon in de pan en laat 20 min op laag vuur koken.
Doe dan de rest van de groenten in de pan en laat nog eens 10 min koken. Haal van het vuur en roer citroensap en -rasp, dragon en munt door de soep. Laat 10 min afkoelen. Lekker met Italiaans geroosterd brood.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO