Lassi met sla en citroen

Geschikt voor 2 personen

Afkomstig uit het kookboek Healing Meals van Kyra de Vreeze

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

350 ml (gekiemde) amandelmelk*
20 g gedroogde ongesuikerde mango
1 stuk banaan (80 g), zonder schil
3 bladeren romaanse sla (30 g)
6 el citroensap
4 ijsblokjes (of gebruik bevroren banaan)
Voor de medicinale garnering (optioneel)
1 tl rauwe honing of rijstsiroop
1 tl kurkuma poeder
1 tl hennepzaad

* Het recept van gekiemde amandelmelk staat in het Basics deel van Healing Meals. Heb je geen tijd om zelf amandelmelk te maken? Koop dan een kant-en-klare ongezoete variant gemaakt van amandelen en water.

BEREIDING
Week de mango gedurende 30 minuten in warm water en giet daarna het water af. Doe de amandelmelk, mango, banaan, sla en citroensap in de blender (of gebruik een staafmixer). Mix dit goed door elkaar en voeg de ijsblokjes toe. Mix dit op de ijsblokjes-stand. Doop de rand van een glas in honing of stroop en doop vervolgens in de kurkuma en daarna in de hennepzaad. Vul glazen met lassi en serveer.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO