Lamskoteletjes met tuinbonen-linzensalade

Geschikt voor 2 personen

In dit recept worden de grijze vliesjes van de tuinbonen verwijderd. Als je de licht bittere smaak van de vliesjes juist lekker vindt, laat je ze gewoon zitten.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

100 g Le Puy-linzen
150 g tuinbonen (vers of diepvries)
1 sjalotje, gesnipperd
een handvol munt, fijngesneden
een handvol peterselie, fijngesneden
100 g feta, verkruimeld
2 el rodewijnazijn
3 el olijfolie
4 grote of 6 kleine lamskoteletjes

Extra: grillpan

BEREIDING
Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Leg de tuinbonen in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over. Laat ze afkoelen. Knijp de boontjes voorzichtig uit het grijze velletje. Kook de boontjes de laatste 1-2 min met de linzen mee. Giet de linzen en tuinbonen af.
Meng de linzen en bonen in een schaal met het sjalotje, de munt, peterselie, feta, azijn en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de lamskoteletjes met wat olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg de koteletjes in de pan en grill ze ca 3 min per kant. Serveer met de linzensalade.

Fotografie: imsyndo/Lara Holmes - Bewerking receptuur: Tal Maes
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO