Kreeft van de grill

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

2 kreeften
olijfolie
Provençaalse kruiden
cognac
kruidenboter van goede kwaliteit
peper en zout

BEREIDING
Snij de kreeften in de lengte door de helft. Zet de punt van het mes op de kop en snij de kreeft in een vloeiende beweging helemaal door. Maak de grillplaat of een koekenpan met antiaanbaklaag heet (180ºC) en smeer hem in met een beetje olijfolie. Bestrooi de kreefthelften met peper en zout en Provençaalse kruiden. Kneus de poten door er met een groot mes op te slaan. Leg de kreeften met de vleeskant op de plaat. Laat de helften 3-4 min grillen en draai ze dan om. Blus de kreeften af met cognac en maak het gerecht af met een beetje kruidenboter.

Tip: gebruik voor dit gerecht verse kreeften (geen diepgevroren exemplaren) en vraag indien nodig aan de visboer om de dieren te doden.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO