Krab met mango, avocado en gember

Geschikt voor 4 personen

Uit het kookboek Vis uit Blik van Bart van Olphen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

6 perssinaasappels
1 limoen, uitgeperst
1 tl Thaise vissaus (nam pla)
2 tl sesamolie
1 tl zoute sojasaus
1 rijpe mango, geschild en in dunne plakken gesneden
2 rijpe avocado’s, ontpit en in dunne plakken gesneden
2 blikjes krabvlees van 170 g, uitgelekt
1 stuk gember van 3 cm, geschild en geraspt
cayennepeper

Trek met een dunschiller wat strips van een sinaasappel. Schil het wit niet mee, dit smaakt bitter. Pers de sinaasappels en zeef het sap. Doe het sap met schillen in een pan. Kook op laag vuur het sap voor de helft in. Laat het sap niet naar bruin verkleuren (verkleuring duidt op het karamelliseren van de suikers, wat niet gewenst is voor dit gerecht). Laat het sinaasappelsap in de koelkast koud worden. Haal het sap uit de koelkast, verwijder de strips en geef het sap met het limoensap een bite. Sla met een vork de vissaus, de sesamolie en de sojasaus door het sap.
Verdeel de dressing over 4 kommen. Verdeel de mango, avocado en krab over de kommen. Leg er een dotje geraspte gember op. Bestrooi met cayennepeper.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO