Komkommer-limoenwater

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

3 limoenen
1 kleine, stevige komkommer
3 liter (mineraal)water
Extra: grote glazen karaf, vershoudfolie
 

BEREIDING
Boen de limoenen en komkommer schoon en wrijf ze droog. Snij de uiteinden van de limoenen en de komkommer. Schaaf met de mandoline of snij met een scherp koksmes 2 mm dunne plakjes van de limoenen. Halveer de komkommer en schaaf of snij beide stukken in 3 mm dunne linten. Meng de plakjes limoen en komkommer in een karaf en schenk het water erop. Dek de karaf af met vershoudfolie en laat de smaken in de koelkast minstens 2 uur intrekken.
 
TIP: Je kunt voor dit recept ook (licht) bruisend mineraalwater gebruiken. Van enkele muntblaadjes erbij wordt het drankje nog frisser. 

Fotografie Jean-Claude Amiel - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO