Kokos, amandel en dadel energierepen

Geschikt voor 10 personen

Recept uit het energierepen en -balletjesboek van Fern Green. Leuk detail: amandelen zijn een prima bron van calcium, magnesium en fosfor.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

150 g blanke amandelen, geroosterd 
100 g walnoten
150 g Medjool dadels, ontpit 
60 g rijst eiwitpoeder 
1 tl zout
180 ml kokosmelk light  
30 g gepofte zilvervliesrijst  
40 g rozijnen
45 g ongezoete gedroogde kokos  
1 el kokosolie, gesmolten

BEREIDING

Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Doe de noten, de
dadels, het eiwitpoeder, het zout en de kokosmelk in de kom van een
keukenmachine en laat de machine draaien. Schep het mengsel in een
schaal en voeg de zilvervliesrijst, de rozijnen, de kokos en de olie toe. Roer
goed door elkaar en druk het geheel in de bakvorm. Zet de vorm 6 uur in de
koelkast. Haal uit de vorm en snijd in 16 repen. Bewaar deze in de koelkast.

Energierepe vp

Fern Green

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO