Knolselderij en melkzwammen

Geschikt voor 2 personen

Vul je maaltijd aan met dit typische herfstgerecht: knolselderij en melkzwammen met honing. Simpel maar daardoor zeker niet minder lekker.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 kleine knolselderij
2 el citroensap
50 à 75 g boter in blokjes
150 g oranje melkzwammetjes, of cantharellen
1 el vloeibare honing
peper en zout

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snij in niet te grote parten. Verdeel over een lage ovenschaal en besprenkel licht met citroensap. Bestrooi met peper en zout en verdeel er de vlokjes boter en de honing over. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 40 min in de oven. Veeg en borstel de paddestoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Zet de oven op grillstand en neem de folie van de schaal. Schep de paddestoelen door de knolselderijparten en grill 5 a 10 min. Heerlijk bij gebraden eendenborst met jus met geraspte sinaasappelschil.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO