Knapperige asperges, mimolette & rauwe ham

Geschikt voor 4 personen

Dit smakelijke recept komt uit het kookboek Rauw, Delphine de Montalier, uitgeverij Becht

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

1 bosje groene asperges
20 g oude mimolette (commissiekaas)
4 plakken rauwe ham, in reepjes gesneden
enkele sprieten bieslook, gehakt
4 el olijfolie
1-2 el ahornsiroop
Extra: dunschiller

BEREIDING
Schil de asperges, snij de houtige uiteindes eraf. Maak met een dunschiller schilfers mimolette. Leg de asperges op een platte schaal, verdeel de schilfers mimolette en de ham erover. Bestrooi met bieslook. Schenk er naar smaak olijfolie en ahornsiroop over en breng op smaak met peper en zout.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO