Kip met veertig tenen knoflook

Geschikt voor 4 personen

Heel misschien zou je de rest van de avond uit je mond stinken, maar deze kip met wel veertig tenen knoflook maakt het meer dan waard.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 hele kip
200 ml olijfolie
2 takjes peterselie
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
paar blaadjes salie
1 blaadje laurier
1 stengel bleekselderij
40 tenen knoflook, gepeld
toast
Extra: keukentouw, zware gietijzeren pan met deksel

BEREIDING
Verwarm de oven tot 175˚C. Bestrooi de kip van binnen en buiten met zout en peper. Bind de poten op en vouw de vleugels eronder, mbv het keukentouw.  Verwarm de olie in de pan en bak de kip om en om voorzichtig mooi bruin in ca 10 min. Haal uit de pan en leg even op een bord. Maak van de kruiden en selderij met een stukje touw een bouquet garni en doe dat in de pan, met de tenen knoflook. Leg de kip erop, met de borst naar boven. Bak met het deksel op de pan 30­40 min in de oven. Leg de kip op een snijplank en laat 10 min afgedekt rusten. Verwijder het bouquet garni en bewaar het braadvocht met de knoflook.
snij de kip in stukken en serveer ze met het braadvocht. Besmeer lekkere toast met de knoflook. Lekker met frisse en een zurige dressing, maar niet te veel.
Lees ook:
Zo tackle je een hele kip >
25 recepten met kip >

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO