Kip à la KFC

Geschikt voor 4 personen

Heel veel trek in KFC maar geen zin om de deur uit te gaan? Maak dan je eigen home-made kip à la KFC.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

Voor de dip:
1 klein bosje verse basilicum
1 klein bosje verse bieslook
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels magere Griekse yoghurt
vers gemalen peper & zout
Voor de kip:
300 g kipfilet, in grove repen gesneden
2 eetlepels magere yoghurt
1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
1 teen knoflook, uitgeperst
2 oude volkoren boterhammen
4 eetlepels olie
Extra: een staafmixer

BEREIDING
Maak eerst de dip. Pureer de basilicum met de bieslook( bewaar een paar sprieten om gerecht mee te garneren) en de olie en het zout. Roer door de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Roer de yoghurt, in een mengkom, los met 1 eetlepel zout, de vijfkruiden poeder en knoflook. Leg de kiprepen in de yoghurt. Maal ondertussen de boterhammen met een staafmixer tot broodkruim en verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Wentel de kiprepen in het broodkruim en leg in de pan. Bak de kip repen in 4 minuten rondom bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met het basilicum dipje.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO